Η παραγγελία που καθυστέρησε μία ώρα και το μπόνους που δεν ζήτησα

Started by boach.hi.ethiet, Jun 03, 2026, 02:43 PM

Previous topic - Next topic

boach.hi.ethiet

Δούλευα τότε σε μια αποθήκη, νυχτερινή βάρδια. Πλάκα είχε. Άδειαζα κοντέινερ, μέτραγα κιβώτια, έπινα καφέ με τον Μπάμπη από τη διπλή αποθήκη. Εκείνο το βράδυ, ο Μπάμπης μού είχε υποσχεθεί φαλάφελ από ένα μαγαζί που είχε ανακαλύψει. Τα φαλάφελ καθυστέρησαν μία ώρα. Πεινούσα, είχα νεύρα, και όταν ήρθαν τελικά, ήταν κρύα. Ο Μπάμπης ζήτησε συγγνώμη, πλήρωσε αυτός, και εγώ γύρισα σπίτι στις 6 το πρωί νηστικός και εκνευρισμένος.

Για να μην ξυπνήσω τη γυναίκα μου, κάθισα στην κουζίνα. Έφαγα ένα τοστ, ήπια έναν χυμό, και άνοιξα το κινητό. Δεν είχα όρεξη για ύπνο ακόμα. Περιπλανιόμουν σε διάφορες σελίδες, μέχρι που βρέθηκα μπροστά σε ένα link που είχα αποθηκεύσει μήνες πριν. Ήταν για το Vavada Καζίνο. Το είχα βάλει στους σελιδοδείκτες και δεν το είχα ξαναδεί. Εκείνη την ώρα, είπα «γιατί όχι;» Χωρίς προσδοκίες, χωρίς άγχος, χωρίς τίποτα.

Η πλατφόρμα μου ζήτησε να κάνω εγγραφή. Το έκανα. Έδωσε ένα μικρό μπόνους καλωσορίσματος, κάτι σαν 5 ευρώ δωρεάν, χωρίς κατάθεση. Δεν το περίμενα. Χαμογέλασα. «Ας δούμε τι θα κάνουν αυτά», σκέφτηκα. Δεν είχα βάλει δικά μου λεφτά. Έπαιζα με τα δωρεάν. Διάλεξα ένα slot με θέμα τον αστεροειδή. Διαστήματα, πύραυλοι, εξωγήινοι. Μου άρεσε η μουσική, θύμιζε παλιά παιχνίδια του '90.

Ξεκίνησα να πατάω spin. Ο ρυθμός ήταν γρήγορος, εθιστικός, αλλά εγώ ήμουν ήρεμος. Δεν είχα ρίξει τίποτα από την τσέπη μου, οπότε δεν υπήρχε λόγος ανησυχίας. Τα 5 ευρώ έγιναν 8, μετά 12, μετά 6. Κέρδιζα και έχανα. Μετά από είκοσι λεπτά, είχα 9 ευρώ. Τίποτα σπουδαίο. Αλλά δεν σταμάτησα. Ήταν η βαρεμάρα που με κρατούσε, όχι η απληστία.

Τότε, σε έναν γύρο, εμφανίστηκαν τρεις πύραυλοι. Η οθόνη άνοιξε, και άρχισαν να πέφτουν αστέρια. Κάθε αστέρι είχε έναν αριθμό. Το πρώτο: 5. Το δεύτερο: 10. Το τρίτο: 20. Το τέταρτο: 45. Το πέμπτο: 90. Το έκτο: 180. Το έβδομο: 360. Σταμάτησε στο 360. Σύνολο 710 ευρώ. Από 9 ευρώ. Από δωρεάν μπόνους χωρίς κατάθεση.

Το κινητό μου έπεσε από το χέρι. Ευτυχώς είχε χαλί. Το σήκωσα. Η οθόνη ήταν ακόμα εκεί. Δεν κοιμόμουν, δεν ονειρευόμουν. 710 ευρώ. Πάτησα απόσυρση. Τράβηξα 700, άφησα 10 μέσα. Τα χρήματα μπήκαν στην κάρτα μου μέσα σε λίγα λεπτά. Κοίταξα το ρολόι. 7:15. Η γυναίκα μου θα σηκωνόταν σε μία ώρα. Την επόμενη μέρα, της είπα ότι βρήκα ένα μπόνους από μία δωρεάν συμμετοχή. Δεν είπε τίποτα. Απλά με κοίταξε, χαμογέλασε, και είπε «καλά, αλλά μην το συνηθίσεις».

Δεν το συνήθισα. Τις επόμενες μέρες, μπήκα μερικές φορές. Πάντα με 10 ευρώ, πάντα με όριο. Μία φορά κέρδισα 30, μία έχασα 10. Μία άλλη κέρδισα 120, και τράβηξα τα 100. Έμαθα γρήγορα ότι το μεγαλύτερο λάθος είναι να νομίζεις ότι θα ξανασυμβεί. Το μεγαλύτερο κέρδος είναι να το αποδεχτείς ως εξαίρεση, όχι ως κανόνα.

Μήνες μετά, εκείνα τα 700 ευρώ είχαν εξαφανιστεί σε λογαριασμούς, φαγητό, μία ζημιά στο αυτοκίνητο. Κανένα ίχνος. Αλλά η ανάμνηση έμεινε. Και η ανάμνηση με βοήθησε όταν αργότερα είχα μία δύσκολη περίοδο. Θυμόμουν ότι η τύχη μπορεί να χτυπήσει όταν δεν την περιμένεις. Αλλά χτυπάει μία φορά. Δεύτερη, σπάνια. Γι' αυτό, όταν με ρωτάνε «παίζεις ακόμα;» λέω «καμιά φορά, με 10 ευρώ, για πλάκα». Δεν λέω ψέματα. Παίζω. Αλλά πάντα με την ίδια σκέψη: αυτά τα λεφτά είναι για διασκέδαση, όχι για επένδυση.

Το Vavada Καζίνο μου έδωσε μία ιστορία. Τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο. Την ιστορία ενός ανθρώπου που ένα πρωί, με κρύα φαλάφελ στο στομάχι και καφεΐνη στο αίμα, είδε έναν πύραυλο να πετάει και μαζί του 700 ευρώ. Δεν το ξαναείδα. Δεν το περίμενα. Αλλά εκείνο το πρωί, αντί να θυμάμαι την καθυστέρηση και τα νεύρα, θυμάμαι μία οθόνη που φώτισε την κουζίνα μου. Και αυτό, φίλε μου, είναι ήδη πολύ. Για μία νύχτα που ξεκίνησε άσχημα και τελείωσε με ένα χαμόγελο. Δεν χρειάζεσαι παραπάνω. Μία καλή ανάμνηση. Αυτό κράτησα. Αυτό θα κρατήσω.